Vrije tijd, de tijd om te relaxen op de bank. Op zulke momenten heb ik nog wel eens de drang om even te gluren om het hoekje van de keuken. Op zoek naar iets lekkers waarmee ik mijn maag kan vullen. Ik kom er dan vaak achter dat we niet zoveel meer in de voorraadkast hebben, dus tijd om wat goedkope boodschapjes in te slaan. Hieronder heb ik voor jullie op een rijtje gezet welke heerlijke lekkernijtjes je kan maken met maar een paar goedkope producten voor zowel ochtend, middag als avond!

Marshmallows

Ik kan de sfeer gewoon proeven, gezellig bij het kampvuur met vrienden marshmallows roosteren. Waar ik dan een beetje opstuit is het feit dat ik niet elke dag een vuurtje buiten zit te stoken. Wat doe ik nu tegenwoordig? Ik stop een stuk of 5 marshmallows in een hittebestendig bakje en stop het in de magnetron. Hoe hoog je hem moet zetten is meestal een beetje uitproberen. Check om de paar seconden met een vork of je marshmallows al gesmolten zijn en tadaah een heerlijk tussendoortje.

Broodje a la konijn

Sla, komkommer, hele normale ingrediënten die bijna iedereen wel in huis heeft. Voeg daar een hard bolletje aan toe en je hebt al een heerlijk alledaags broodje. Wat dit recept perfect maakt is een lekkere roomkaas met kruiden. Het is simpel, heerlijk en nog redelijk gezond ook.

Crêpes

Dit klinkt echt luxe en duur, maar nee dat is het niet. Het is eigenlijk gewoon een pannenkoek met chocolade en eventueel nog fruit.  Het enige wat je dus nodig hebt zijn pannenkoeken en een heerlijke pot Nutella (of een lekker goedkoop namaakmerk, die van de Lidl kan ik aanraden!) . Smeer de warme pannenkoek in met de pasta en voeg eventueel nog wat aardbeien toe. Hier kan ik echt van genieten. Oh en een waarschuwing; eet het niet te veel, misselijkheid gegarandeerd.

Wraps met kip

Wraps kun je zo’n beetje vullen met alles. Gooi er wat in, het smaakt vast wel. Wil je er toch nog een beetje structuur in hebben dan heb ik hier een mini receptje voor je. Smeer de wrap na 10 seconden verwarmen in met bijvoorbeeld roomkaas of kruidenboter. Doe er wat sla op en een paar plakken kipfilet. Heel simpel en het vult toch goed. Wil je de advanced wrap maken dan kun je in plaats van de kipfilet een kipcorn tussen de wrap oprollen.

Fruithapje

Dit valt echt onder het kopje jeugdsentiment. Vroeger kreeg ik dit heel vaak en stiekem kan ik er nog steeds van genieten. Erg is het niet, het is juist gezond. Het enige wat je nodig hebt zijn een banaan, een sinaasappel en een beschuitje. De banaan prak je net als de beschuit en de sinaasappel pers je uit. Dit meng je en voilà een lekker ontbijtje of tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey!

Hier is altijd iets dat jij leuk vindt.

Suggesties, tips of ideeën? Laat het me weten!

 

For the English site click here:

http://myrandomway.com/